produsenter av litium-ion gaffeltruckbatterier

Hva er forskjellen mellom høyspennings- og lavspentbatterier

Hva er forskjellen mellom høyspennings- og lavspentbatterier

Er du ved det veiskillet hvor du ikke vet hvilken du skal velge mellom høyspenningsbatterier og lavspente batterier? Både høyspenningsbatterier og lavspentbatterier er fordelaktige, avhengig av hva du håper å oppnå. De er alle nyttige energiløsninger på hver sin unike måte.

Så hvordan vet du hvilken du skal velge mellom de to? Denne artikkelen tar deg med på en tur, og forklarer funksjonene som skiller begge batteriene fra hverandre.

36 Volt litium-ion gaffeltruckbatteri
36 Volt litium-ion gaffeltruckbatteri

Høyere utslippsrate

Dette er et område hvor høyspenningsbatterier skiller seg betydelig fra lavspentbatterier. Det er flere spenninger på nettet angående den faktiske verdien av et høyspentbatteri. Det er derfor gjennomsnittsverdien er tatt som 192 volt.

Men selv om de fleste ikke er enige om referansespenningsverdien, er noen funksjoner felles for alle høyspentbatterier uansett. Det er det faktum at de har en høyere utladningshastighet sammenlignet med lavspenningsmotstykket. Laster med høy spenning krever normalt store spenningsutbrudd for å fungere. Slike systemer lader og utlades vanligvis med høy hastighet. Når en høy spenning sendes til lasten med høy hastighet, kan systemet fortsette å fungere selv etter å ha mistet en betydelig mengde spenning etter oppstart.

Høyere effektivitet

Høyspentbatterier oppleves også som et bedre alternativ fordi de kan skilte med høyere effektivitet når de jobber. De er designet for å la deg bruke en mindre mengde strøm under ladeprosessen. Fordelen med et slikt oppsett er at det hindrer høyspentbatteriet i å overopphetes mens det lades. Med mindre overoppheting kommer mer kraftoppbevaring for hele systemet.

Derfor, hvis du søker en god grunn til å kjøpe en høyspent batteri, vurder den høyere effektiviteten. Betyr det at lavspenningsbatterier ikke er effektive? Absolutt ikke! De er også effektive, men ikke like effektive som høyspenningsmotstykket når de brukes til visse applikasjoner.

Kan enkelt utvides

Så gode som høyspentbatterier er de ikke uten en eller to mangler. Det er bare lurt at du legger merke til disse manglene før du bestemmer deg for hvilken du skal bruke. En ulempe med høyspentbatterier er at de er vanskelige å utvide. I sterk kontrast vil det ikke ta deg noe å skalere opp lavspentbatteriet hvis du ønsker mer kraft.

Du kan enkelt koble andre lavspentbatterisystemer til det du har for å øke leveringen. Denne forbindelsen gjøres vanligvis i serie. Men har du å gjøre med et høyspentbatteri, får du mest sannsynlig et annet batteri som kan dekke dine behov.

Vekt- og massebesparende fordeler

Denne funksjonen bør være veldig åpenbar selv uten mye forklaring. Høyspentbatterier er elsket og foretrukket på grunn av deres masse- og vektbesparende fordeler. Hvis du setter inn et antall lavspentbatterier som kan tilsvare ett høyspentbatteri, kan du forestille deg hvor mange av disse batteriene du trenger.

La oss anta at du har ett 12 volts litiumbatteri og du ønsker å oppnå et 240 volts batteri. Det betyr at du må koble 20 av disse batteriene i serie for å aktualisere den nødvendige spenningen. Hvis du sammenligner det med ett 240 volt høyspenningsbatteri, kan du se hvordan sistnevnte sparer vekt og masse.

Derfor vil alle som ønsker å spare plass foretrekke å bruke ett høyspentbatteri i stedet for mange lavspentbatterier.

Kostnadseffektiv

Spørsmålet om hvilket alternativ som er mer kostnadseffektivt kan lett misforstås. Mange eksperter mener at lavspenningsbatterier har mindre økonomiske implikasjoner sammenlignet med høyspenningsmotparter. De koster mye mindre enn det som kreves for å sette opp et høyspentbatteri. Dette bør ikke være forvirrende på noen måte, spesielt når du vurderer en enkelt enhet for begge tilfeller.

Fra et ikke-praktisk ståsted blir lavspentbatterier kåret til de billigste. Men i faktisk forstand vil kostnadseffektiviteten til systemet du velger avhenge av andre faktorer.

Høyere nåværende verdi

Det anses også at lavspentbatterier lover høyere strøm enn høyspentbatterier. De har tykke ledere for tilkobling av batteriene. Lavspenningsbatterier er også enklere og tryggere å jobbe med på grunn av de lave spenningene. Det gjør dem også enklere å skalere hvis du ønsker mer kraft i fremtiden.

Lavspentbatteriene er vanskelige å bruke til å starte tunge laster som krever store spenningsutbrudd. Så selv om strømfordelen er der, henger de etter med å levere normal spenning.

Hvilken vil være perfekt for deg?

Vi antydet dette tidligere. Det beste alternativet for deg vil avhenge av hva du håper å oppnå. Du må sette deg ned og vurdere energibehovet ditt før du kommer med en avgjørelse. Hvis du trenger batteriet til et boligformål, er sjansen stor for at et lavspentbatteri vil gi deg det du ønsker. Du kan også bruke høyspenningsalternativer for boligområder når du har å gjøre med store belastninger.

Høyspentbatterier vil imidlertid være best egnet for kommersialiserte omgivelser. De skal betjene rom som krever en enorm mengde spenning. Så det er viktig å si her at det beste alternativet for deg avhenger av målene dine. Det er slik det fungerer.

gaffeltruck litiumbatteriprodusenter
gaffeltruck litiumbatteriprodusenter

konklusjonen

Høyspentbatterier og lavspentbatterier vil fortsette å eksistere så lenge vi vet. Dette innlegget har forklart at selv om det ser ut til å være forskjellige referanseverdier for høyspentbatterier, ser det ut til at de alle har noen ting til felles. Også forklart er det faktum at lavspenningsbatterier skiller seg fra høyspentbrødrene sine på mange måter. For å velge det beste batterisystemet for dine behov, må du vite hvordan disse batterisystemene skiller seg fra hverandre. Alle batteriløsninger er nyttige, alt avhenger av målene dine. Identifiser strømbehovene dine, og det vil være enkelt for deg å ta et valg.

For mer om hva er forskjellen mellom høyspennings- og lavspentbatterier, kan du besøke JB Battery China på https://www.lithiumbatterychina.com/blog/2022/10/11/what-is-the-difference-between-high-voltage-and-low-voltage-batteries/ for mer info.

Del dette innlegget


en English
X