Апликација на батеријата LiFePO4 на роботот AGV со автоматско водено возило


Автоматизирани водени возила (AGV), автономни мобилни роботи (AMR) и мобилни роботи за автоматско водич (AGM). Со сложеноста на модерниот магацин, секој бара начини да ја зголеми ефикасноста. AGVs (AMRs/AGMs) се една од најновите алатки што магацините ги додаваат во нивната кутија со алатки за да ја подобрат автоматизацијата на синџирот на снабдување. Виљушкарите AGV доаѓаат со цена, но во огромното мнозинство на случаи придобивките далеку ги надминуваат трошоците. Има многу размислувања што треба да се земат предвид при интегрирање на автоматизирани вилушкари во вашиот дистрибутивен центар, магацин или производствена средина.

Цената на AGV може да исплаши некои бизниси во минатото, но придобивките и профитабилноста е тешко да се игнорираат дури и за операции со една смена.

Профитабилноста, безбедноста и продуктивноста се во првите редови на умот на секоја компанија, било да е тоа локална самопослуга или меѓународен добавувач. Неочекуваната промена во светот уште еднаш докажа дека имањето постојани процеси на синџирот на снабдување е од клучно значење за долговечноста на компанијата - исто така ја забрза потребата за усвојување технологија. Автоматизираните водени возила (AGV) ја поставуваат сцената за револуција во протокот на интралогистички материјали на бизнисите ширум светот, овозможувајќи им да продолжат да работат и да градат еластичност дури и во најневидени околности. Ајде да погледнеме некои од многуте придобивки на AGV.

ПРОФИТАБИЛНОСТ

Историски гледано, цените на автоматизираните водени возила наведоа многумина да веруваат дека тоа е само финансиски практично за операции со повеќе смени, големи размери. Вистина е дека апликациите со две и три смени даваат привлечни повратни средства од инвестицијата. Напредокот на AGV технологиите во работната сила во магацинот дури го направи тоа така што операциите во една смена можат да ги искористат придобивките од автоматизацијата.

AGV ја обезбедуваат својата најголема вредност кога се користат за преземање процеси кои се рутински и базирани на повторливи, предвидливи движења. Автоматизирањето на овие основни, монотони движења им овозможува на компаниите да го диверзифицираат профилот на работа на својата работна сила и да го зголемат потенцијалот и безбедноста на нивните логистички процеси. Исто така, може да им помогне да им се овозможи да издржат во време на промени, несигурност и принуда. тоа им овозможува на вработените да ги рефокусираат своите таленти со намалување на количината на роботски движења што им се задолжени на дневна основа. Во суштина, усвојувањето на автоматизацијата е катализатор за раст, без оглед на скалата на која и во која е интегрирана.

Систем за навигација базиран на ласер

Благодарение на приспособливоста на ласерската навигација на AGV, нема потреба од обемна и скапа конверзија на складиште при интегрирање на AGV. Референтните точки низ магацинот му овозможуваат на AGV лесно да го најде својот пат околу која било конфигурација на лагер, а ласерската навигација обезбедува точни информации за положбата на возилото во складиштето. Комбинацијата на прецизно позиционирање со милиметри и флексибилно мапирање на складиштето ја олеснува автоматизираниот приклучок за палети или способноста на AGV да презема и испорачува палети со прецизност на точката - обезбедувајќи конзистентен процес на ракување со материјалите.

БЕЗБЕДНОСТ

Без разлика дали во период на економски раст или рецесија, сепак е важно протокот на материјали да остане издржлив, податлив и подготвен за раст. Системот AGV може да работи во рамките на широк спектар на апликации на клиентите, изграден врз софтвер кој овозможува да се програмира околу мноштво производствени распореди и скали. Системите за навигација опремени на овие AGV се имплементирани имајќи ја предвид флексибилноста и безбедноста, овозможувајќи флотата на AGV да станува се повеќе разновидна како што нејзината околина расте и во големина и во сложеност. Со користење на логиката за управување со рути и приоритизирање на нарачки, AGV-ите во мрежата имаат способност да тргуваат со рути врз основа на одредени параметри за максимизирање на ефикасноста, како што се нивоата на батеријата, локацијата на складиштето на AGV, менувањето на листите со приоритети за нарачки итн.

Модерните системи за навигација AGV сега можат беспрекорно да се интегрираат во мешани оперативни апликации во кои и автоматските и рачните камиони за подигнување работат во тандем. Овој тип на изведба на мешани операции е овозможен со опремување на AGV со обемни безбедносни сензори, инсталирани со оглед на тоа дека рутата на AGV неизбежно ќе биде прекината поради сообраќајот во складиштето. Овие безбедносни сензори му кажуваат на AGV кога да застане и кога е безбедно да се оди - дозволувајќи им автоматски да го продолжат напредокот на патеката штом патеката е чиста.

Безбедносните програмски параметри на современите AGV се проширени и на зачувување на магацинската инфраструктура. Jungheinrich AGV се поставени да комуницираат со одредени знаменитости долж нивните маршрути, како што се противпожарни врати и подвижни ленти, со цел да се избегнат судири и да се олеснат процедурите за фрлање и подигање на палети со висока прецизност. Безбедноста и зачувувањето се длабоко вкоренети во сржта на дизајнот AGV - тие ги штитат и подобруваат сите аспекти на живиот и движечкиот процес на синџирот на снабдување.

ПРОДУКТИВНОСТ

Технолошкото достигнување на AGV не завршува со неговата способност безбедно и ефективно да се води низ комплексен магацински простор. Овие машини целосно ги користат најновите иновации во системите за енергетска навигација и интерфејс.

Литиум-јонски енергетски систем

Повеќето електрични лифтови кои моментално се наоѓаат во магацинските операции се напојуваат со оловно-киселински батерии кои бараат трудоинтензивно одржување, како што се наводнување и отстранување на батериите, за да останат остварливи. Овие процедури за одржување бараат посветен персонал и магацински простор. Литиум-јонските батерии ја обезбедуваат најновата технологија на батерии со брзо време на полнење, минимално одржување и продолжен животен век. Литиум-јонските батерии инсталирани во AGV може да ги елиминираат недостатоците на традиционалните батерии. Литиум-јонската технологија им овозможува на AGV да се полнат во најповолните моменти помеѓу работните циклуси - на пример, AGV во флотата може да се програмира да запира редовно на станица за полнење во интервали пократки од 10 минути, без да му наштети на животниот век на батеријата. Со автоматско интервално полнење, флотата AGV може да работи до 24 часа на ден, 7 дена во неделата, без потреба од рачни пречки.

JB БАТЕРИЈА

Батеријата на AGV е ефикасниот клуч, батеријата со високи перформанси прави AGV со висока ефикасност, долготрајната батерија прави AGV да добие долги работни часови. Литиум-јонската батерија е погодна за одлична работа на AGV. Серијата LiFePO4 на JB BATTERY е литиум-јонска батерија со високи перформанси, која е доверлива, енергетска ефикасност, продуктивност, безбедност, приспособливост. Така, батеријата JB BATTERY LiFePO4 е особено погодна за апликацијата Automatic Guided Vehicle (AGV). Го одржува вашиот AGV да работи колку што може ефективно и ефикасно.

JB батерија што произведува различни типови и спецификации на литиум-јонски батерии за вилушкар, напон со 12V, 24V, 36V, 48V, 60V, 72V, 80 Volt и опции за капацитет со 100ah 200Ah 300Ah 400Ah 500Ah 600Ah700V800, 900Ah 1000Ah XNUMXAh XNUMXAh автономни мобилни роботи (AMR) и мобилни роботи за автоводење (AGM) и друга опрема за ракување со материјали

ШТО Е СЛЕДНО

Придобивките од AGV за бизнисот продолжуваат да растат како што се подобрува технологијата. Постојаната еволуција во идеите и технологиите кои влегуваат во дизајнирањето и изградбата на AGV го направија тоа така што веќе нема потреба да се избира помеѓу автоматизација и разновидност. Роботската работна сила станува поагилна и поинтелигентна - моќни алатки што клиентите можат да ги користат за да ги направат нивните целокупни процеси на ракување со материјали поодржливи и посигурни. Денес, мешањето на автоматизираната интелигенција и човечкиот интелект создава еластичен, рефлексивен и изразито модерен сојуз, целосно подготвен да ги надмине предизвиците на светот кој брзо се менува.

en English
X