Батерија за вилушкар Combilift


Combilift вилушкар
Специјализиран за камиони кои можат да носат долги товари по тесни патеки, Combilift нуди десетици модели на камиони со 4 насочувања со капацитет од 3,300 lb. . Комбилифтските единици можат да се справат и со палетизирани товари. Со можност за влегување и излегување од приколки и контејнери, како и за ракување со долги товари по тесни патеки, Combilift обезбедува врвна флексибилност за минимизирање на опремата за ракување со материјали и максимизирање на продуктивноста и профитот.

Единиците Combilift се дизајнирани и произведени во Ирска и се нудат со ЛП, Дизел и Електрични извори на енергија. Во последниве години, вилушкарот за електрична енергија е сè попопуларен од изворите на енергија LP или Дизел. Една од причините е литиум-јонската батерија што се применува на напојувањето на комбилифтот.

Предност на батеријата на литиум combilift вилушкар
Постојана моќност
Литиумските батерии за виљушкар обезбедуваат конзистентна енергија и напон на батеријата за време на целосното полнење, додека полнењето на батериите со оловна киселина обезбедува опаѓање на стапките на напојување како што се троши менувањето.

Побрзо полнење
Литиумските батерии за вилушкар обезбедуваат значително поголеми брзини на полнење и не бараат ладење на полнење. Ова помага да се оптимизира дневната продуктивност, па дури и да се намали бројот на вилушкари потребни за да се постигнат целите.

Намалете го времето на прекин
Литиумската батерија за вилушкар може да трае два до четири пати подолго од традиционалната оловна киселинска батерија. Со можноста за полнење или можност за полнење на литиумска батерија, ќе ја елиминирате потребата од менување на батериите, што ќе го намали времето на застој.

Помалку потребни батерии
Литиумските батерии за виљушкар можат да останат во опрема подолго, каде што една батерија може да го заземе местото на три оловно-киселински батерии. Ова помага да се елиминираат трошоците и просторот за складирање потребни за дополнителни оловно-киселински батерии.

Одржување бесплатно
Литиумските батерии практично не се одржуваат и не бараат наводнување, изедначување и чистење потребни за одржување на оловните батерии.

JB BATTERY нуди Combilift вилушкари литиум-јонски батерии
Литиумските батерии JB BATTERY имаат целосна комуникациска интеграција со целата линија на електрични лифтови Combilift. Конфигурацијата plug-and-play овозможува литиумската батерија беспрекорно да се интегрира во камионот, задржувајќи ја целосната функционалност на индикаторот за состојбата на полнење на батеријата и системот за предупредување за слаба батерија.

Литиумските батерии JB BATTERY имаат целосна комуникациска интеграција со целата линија на електрични лифтови Combilift. Конфигурацијата plug-and-play овозможува литиумската батерија беспрекорно да се интегрира во камионот, задржувајќи ја целосната функционалност на индикаторот за состојбата на полнење на батеријата и системот за предупредување за слаба батерија. Моделите на камиони за подигнување кои бараат двојни куќишта обично се опремени со целата потребна моќност (и повеќе) во еден случај, со тежина во другиот случај!

en English
X