Автономни мобилни роботи (AMR) и мобилни роботи за автоматско водење (AGM) Батерија


AGV производители на батерии за автоматизирани водени возила

Автономни мобилни роботи (AMR) и мобилни роботи за автоматско водич (AGM)
Што се автономни мобилни роботи (AMR)?
Општо кажано, автономен мобилен робот (AMR) е секој робот кој може да разбере и да се движи низ својата околина без да биде директно надгледуван од оператор или на фиксна однапред одредена патека. AMR имаат низа софистицирани сензори кои им овозможуваат да ја разберат и интерпретираат нивната околина, што им помага да ја извршуваат својата задача на најефикасен начин и патека, навигација околу фиксни пречки (зграда, лавици, работни станици итн.) и променливи опструкции (како што се луѓе, камиони за кревање и остатоци).

Иако на многу начини се слични на автоматизираните водени возила (AGV), AMR се разликуваат на голем број важни начини. Најголемата од овие разлики е флексибилноста: AGV мора да следат многу поригидни, претходно поставени рути од AMR. Автономните мобилни роботи ја наоѓаат најефикасната рута за постигнување на секоја задача и се дизајнирани да соработуваат со оператори како што се операциите за подигање и сортирање, додека AGV обично не.

JB BATTERY LiFePO4 батерија за AMR и AGM
Автономните мобилни роботи (AMR) можат да ја приспособат својата маршрута во рамките на нивните однапред поставени работни средини. Тестираните литиумски решенија на JB BATTERY со високи перформанси и безбедност нудат густина на моќност и енергија, брзо полнење и паметна функционалност за интегрирање во рамнотежата на системот потребни за напојување на водечките дизајнерски цели во индустријата на производителите на оригинална опрема и перформансите и продуктивноста што ги бара AMR/ AGM опрема и сопственици на опрема.

JB BATTERY Систем за управување со батерии за литиум јонски батерии е систем за управување и заштита на батериите за изградба на економични, ултра ефикасни и висока струја извори на енергија користејќи евтини ќелии на батерии од литиум јонски фосфат (LiFePO4). BMS се поврзува со низа LiFePO4 батериски ќелии на едниот крај и со оптоварување на корисникот на другиот крај. Прецизни сензори за напон го следат напонот на секоја ќелија. Прецизни, вградени сензори за струја ја следат струјата што тече во и надвор од пакетот, одржувајќи точна слика за состојбата на полнење и здравствената состојба на батеријата. Балансирањето се одвива при полнење на батеријата.

JB BATTERY Предности за управување со батерии
· Може да се конфигурира за типови на литиумски батерии
· Централизиран дизајн. Нема табли за ќелии – Целата електроника BMS содржана во единицата
· Автоматско, интелигентно балансирање на напонот на ќелијата при полнење
· Напредно следење и управување со состојбата на полнење за оптимално траење на батеријата

JB BATTERY Литиумски решенија
Наменски изградени батерии од 12V, 24V, 36V и 48V со систем за управување со батерии со висока струја и електромагнетни пречки и функционалност на LYNK Port за интеграција на системи со контролери, полначи и порти за комуникација. Достапни се модели за замена на оловна киселина со капка со само-греење, осигурувачи што може да ги заменат корисникот, евиденција на податоци и опции за пристап до Bluetooth.

en English
X