48 волти литиум-јонска батерија за вилушкар

Топ 10 компании за батерии со проток на ванадиум во Кина за домашен систем за складирање енергија

Топ 10 компании за батерии со проток на ванадиум во Кина за домашен систем за складирање енергија

Брзиот раст на новата енергетска индустрија во последниве години доведе до зголемување на побарувачката на пазарот за поширок обем на складирање на енергија. Тоа, пак, ги донесе ванадиумските батерии и нивните придобивки на сликата. Во оваа статија, да разговараме за топ 10 ванадиум компании за батерии во Кина во 2022.

Најдобрите компании за батерии за литиумски вилушкари во Кина
Најдобрите компании за батерии за литиумски вилушкари во Кина

1. ЛБ Група

Longbai Group, или LB Group, е диверзифицирана компанија. Специјализирана е за истражување, развој и производство на литиум, циркониум и титаниум. Сепак, бизнисот започна да спроведува соодветни тестови и проценки на технологиите поврзани со ванадиумските батерии. Така, луѓето очекуваат Longbai Group наскоро да ја промовира и поттикне индустријализацијата на производот.

2. Haide Limited

Haide Limited, во раните денови на основање, беше компанија која се занимаваше со развој на недвижнини и текстилен бизнис. Сепак, таа стана една од најдобрите 10 компании за ванадиумски батерии во Кина во 2022 година. Компанијата постигна значителен напредок во областа и секторот за складирање и производство на енергија поврзани со батерии со целосно ванадиумски проток.

3. Јиченг

Јиченг е котирано претпријатие кое работи на систем со мешана сопственост. Се фокусира на зачувување на енергијата, нова енергија, заштита на животната средина и истражување на нови материјали. Примарниот бизнис на Јиченг лежи во литиумски батерии, анодни материјали, графитни електроди, итн.

4. Анчел

Основана во 1993 година, Анстил останува во „Главниот град на ванадиум и титаниум“, градот Панжихуа. Примарниот развојен бизнис на компанијата лежи во ванадиум и производи од ванадиум како батерии.

5. Група Јингда

Групацијата Јингда стана една од првите 10 ванадиум компании за батерии во Кина во 2022 година. Може да се должи на напредокот во индустријата и секторот за батерии на ванадиум. Се фокусира на развивање и производство на висококвалитетни производи кои можат да се користат за различни апликации.

6. Група HBIS

Групацијата HBIS е високо реномирана и значајна компанија формирана од сојуз на три котирани бизниси. Тие вклучуваа железо и челик Хандан, Ченгде Ванадиум и Титаниум и Железо и челик Тангшан. Компанијата сега е едно од најголемите претпријатија во Кина. Групацијата HBIS е водечка во создавањето на нови производи како батерии од ванадиум.

7. Женхуа

Женхуа е најголемиот производител на витамин К3 и соли на хром ширум светот. Понатаму, компанијата останува ангажирана во истражување и развој на ванадиумски батерии и други слични производи.

8. Шангај Електрик

Шангај Електрик се фокусира на индустриска и енергетска опрема и останува посветена на обезбедување еколошки, меѓусебно поврзани и зелени технолошки решенија. Компанијата спроведува независни проценки за производите на ванадиумските батерии.

9. JB батерија

JB Battery се најде на листата на топ 10 компании за ванадиумски батерии во Кина во 2022 година поради квалитетот, безбедноста и перформансите на своите производи за ванадиумски батерии. Компанијата користи материјали со високи стандарди со напреден производствен процес за да ги обезбеди посакуваните резултати.

10. Анинг

Анинг е бизнис со циркуларна економија за користење ресурси на титаниум и ванадиум. Се занимава со ископување, продажба и миење на титаниум-ванадиум магнетит. Понатаму, компанијата се истакнува во производството на ванадиумски батерии со висок квалитет.

литиум-јонска батерија за вилушкар наспроти оловна киселина
литиум-јонска батерија за вилушкар наспроти оловна киселина

За повеќе за топ 10 проток на ванадиум компании за батерии во Кина за домашен систем за складирање на енергија, можете да ја посетите JB Battery China во https://www.forkliftbatterymanufacturer.com/2022/09/16/best-top-10-lithium-iron-phosphate-lifepo4-battery-cell-manufacturers-in-china-and-world/ за повеќе информации.

Сподели овој пост


en English
X