Тешка литиумска батерија за вилушкар LifePo4


Главни карактеристики за вилушкар со литиумски батерии:

1. Економски:
Ниска цена на употреба: Цената на електричната енергија е околу 20~30% од цената на традиционалните инженерски машини.
Ниски трошоци за одржување: помалку делови што носат, ниска стапка на неуспех и едноставно одржување; нема потреба од редовно одржување на дизел моторот, замена на масло, филтри итн., трошоците за одржување се повеќе од 50% пониски од традиционалните дизел инженерски машини.

2. Системот на батерии во тешкиот вилушкар е безбеден, со висока ефикасност, долг животен век и може да се користи нормално од 8 до 10 години за да се решат болните точки за кои се грижат корисниците. Литиум железо фосфатна батерија, има добра термичка стабилност и го решава ризикот од спонтано согорување или дефлагрирање предизвикано од термички бегство.
Батеријата од литиум железо фосфат има длабоко полнење и фреквенција на празнење повеќе од 4,000 пати, а работниот век е околу 2.5 пати од тројна литиумска батерија и 5 до 10 пати од оловно-киселинската батерија.

3. Сигурни високи перформанси
Интелигентен електронски вентилатор, високоефикасен систем за течно ладење за да се спречи прегревање и исклучување.
Батеријата доаѓа со грејна фолија и работи нормално во околина од -30~+55°C (-22°F~131°F).

4. Вилушкарот со литиумски батерии има силна издржливост
Како што е литиумска батерија со голем капацитет од 218 kwh, полнење 1.5 ~ 2 часа, континуирана работа 8 часа.

5. Електричниот виљушкар е удобен и еколошки
Нула емисии, нула загадување: нема емисии за време на возење и работа.
Низок шум: Моторот произведува многу помалку бучава од високомоќниот дизел мотор на градежната машина.
Ниски вибрации: Вибрациите што ги создава моторот се многу пониски од оние на дизел моторот, што значително го подобрува искуството во возењето.

JB BATTERY Тешка батерија за вилушкар
JB BATTERY LiFePO4 литиум-јонска батерија за тешки вилушкари TOYOTA, YALE-HYSTER, LINDE, TAYLOR, KALMAR, LIFT-FORCE И RANIERO.

Како водечки снабдувач на литиум-јонски батерии во Кина, тешките литиум-јонски батерии JB BATTERY се погодни за многу видови вилушкари, вклучувајќи ги Toyota, Yale-Hester, Linde, Taylor, Kalmar, Lift-Force и Raniero.

Овој комплетен батериски систем, произведен во Кина, се состои од литиум-јонски батериски ќелии и модули, интелигентни системи за следење и контрола, обемна безбедносна компонента и високофреквентен можност/брз полнач што комуницира со батеријата преку протоколот CAN автобус.

Со стапка на дефект помала од 1%, тешките литиум-јонски батерии JB BATTERY се докажани сигурни со неспоредлив квалитет. Обезбедуваме интегрирани услуги каде клучните компоненти на системот, како што се тешките вилушкари и литиумските батерии, се намалени, конструирани и приспособени за нашите клиенти, како и за OEM индустриските партнери.

Производителите на литиум-јонски батерии за вилушкар

Тешките литиум-јонски батерии гарантираат работа без пречки за најсложените апликации кои се занимаваат со тешки товари (дистрибуција на пијалоци, хартија, граѓа и метална индустрија), високи висини на подигање (примени со многу тесни патеки), масивни приклучоци (стегачи за ролни хартија , туркање-влечење, единечно-двојно).

en English
X