Случај во Франција: Француски извор за нови и реконструирани батерии за вилушкар


Агентска компанија во Франција продава нови и реконструирани индустриски батерии за вилушкар. Тој е еколошки свесен добавувач на батерии за индустриски виљушкар кој врши и реконструкција на батериите на виљушкар. Нивните нови батерии за вилушкар доаѓаат од JB BATTERY, од серијата батерии за вилушкар JB BATTERY LiFePO4. Како посветена компанија за продажба на батерии за виљушкар, тие обработуваат нефункционални и функционални батерии за виљушкар, што им дава на нивните клиенти еколошки и исплатлив избор за сигурни решенија за мотивациска моќ.

Покрај тоа што се снабдувач на батерии за виљушкар, тие ја надградуваат батеријата на камионот за вилушкари за клиентите. Користените вилушкари се опремени со оловни-киселински батерии, кои сложено се полнат и одржуваат. Така, нашиот застапник зема JB BATTERY LiFePO4 литиум-јонска батерија наместо оловно-киселинска батерија. Тоа е најдобриот избор за нивните клиенти, а исто така и за нашиот агент.

Има многу предности од надградбата со литиум-јонските батерии JB BATTERY LiFePO4:

Постојана моќност, литиумските батерии за вилушкар обезбедуваат конзистентна енергија и напон на батеријата за време на целосното полнење, додека полнењето на батериите со оловна киселина обезбедуваат опаѓачки стапки на моќност како што се троши менувањето.

Побрзо полнење, литиумските батерии за вилушкар обезбедуваат значително поголеми брзини на полнење и не бараат ладење на полнење. Ова помага да се оптимизира дневната продуктивност, па дури и да се намали бројот на вилушкари потребни за да се постигнат целите.

Намалете го времето на прекин, литиумската батерија за вилушкар може да трае два до четири пати подолго од традиционалната оловна киселинска батерија. Со можноста за полнење или можност за полнење на литиумска батерија, ќе ја елиминирате потребата од менување на батериите, што ќе го намали времето на застој.

Помалку потребни батерии. Ова помага да се елиминираат трошоците и просторот за складирање потребни за дополнителни оловно-киселински батерии.

Без одржување, литиумските батерии практично не се одржуваат и не бараат наводнување, изедначување и чистење потребни за одржување на оловните батерии.

en English
X