Случај во Германија: Послабо производство со литиумски батерии


Во Германија, литиум-јонската батерија е се поважна во индустриската револуција. Особено, како напојување во автоматиката, има многу предности, енергетска ефикасност, продуктивност, безбедност, приспособливост, брзо полнење и без одржување. Така, тоа е најдобрата батерија за возење на роботите.

Има производител на машини за ракување со материјали во Германија, тие купуваат литиум-јонски батерии JB BATTERY LiFePO4 како напојување на нивната машина.

Неодамнешниот напредок во литиумските индустриски батерии и нивната употреба во производството се извонредни. Толку многу што може да стане единствената најважна хардверска промена во изминатите неколку децении.

Со префрлување на флотата на виљушкар на литиумска моќност, корисниците на машината можат значително да ги подобрат нејзините вкупни финансиски резултати, продуктивност, притоа да ги намалат трошоците за одржување, оперативните и исто така да создадат побезбедна работна средина - сето тоа во исто време.

Потребата за поголема ефикасност

Балансирање на зголемените трошоци за суровини и други стресови на маргините

Како што производството станува почувствително на трошоците и клиентите бараат квалитет, зголемувањето на цените резултира со помали маржи.

Ако на оваа равенка го додадеме неодамнешното зголемување на трошоците за челик и суровини, сликата станува уште покомплицирана за крајната линија, па затоа е важно да се најдат ефективни начини за намалување на трошоците и подобрување на ефикасноста во погоните.

Управувањето со инвентарот на флотата за ракување со материјали е сè уште можност за подобрување на ефикасноста на операциите во преработувачката индустрија. Многу компании прифаќаат автономни водени возила (AGV) и автономни мобилни роботи (AMR) напојувани од литиумски батерии.

Флексибилните шеми за брзо полнење што ги нудат Li-ion батериите секогаш може да се приспособат да го задоволат распоредот на операции на корисниците, а не обратно. Заедно со нула дневно одржување, префрлањето на литиумски батерии може да го зголеми времето на работа и да ја подобри ефикасноста, што ќе ви овозможи да се фокусирате на операциите и да заборавите на батеријата.

Употребата на AGV и AMR, исто така, го решава долгогодишното прашање на недостиг на работна сила - а Li-ion е најдобриот избор на мотивациска моќ за спарување со различни автоматизирани апликации. Со примена на ергономски решенија на Li-ion, не само што корисниците можат да ги намалат оперативните трошоци, туку и да ги пренасочат своите работници кон задачи со поголема додадена вредност.

Продолжување на животниот век на опремата

Денес, литиум-јонските индустриски батерии се најисплатливиот избор за многу операции со повеќе вилушкари кои работат повеќе смени. Во споредба со постарата технологија на олово-киселина, тие нудат подобри перформанси, зголемено време на работа, подолг животен век и пониски вкупни трошоци на сопственост.

Едно литиумско-јонско напојување може да замени неколку батерии со оловна киселина, а исто така има 2-3 пати подолг животен век. Опремата ќе служи и подолго и ќе бара помалку одржување со литиумските батерии: тие гарантираат помало абење и кинење на виљушкарите со стабилен напон на кое било ниво на празнење.

Зголемување на искористеноста на опремата со конфигурација на флотата на виљушкар „точно“.

Li-ion технологијата овозможува флексибилна конфигурација на енергетскиот пакет за која било специфична задача и тип на опрема за ракување со материјали што се користи во производството. Производството „точно на време“ сега може да биде поддржано со „точно“ флота на вилушкари. Во некои случаи, компаниите можат да постигнат значителни заштеди со намалување на возниот парк за да ја вршат истата работа. Токму тоа се случи кога компанијата на клиентите се префрли на Li-ion батерии и го намали бројот на вилушкари за 30%.

Со литиумските батерии, корисниците плаќаат само за она што ви треба. Кога го знаат точниот дневен проток на енергија и шемите на полнење на нивните вилушкари, тие поставуваат минимални доволно спецификации или се одлучуваат за поголем капацитет за да имаат перница за непредвидени ситуации и да обезбедат подолг животен век на батеријата.

Вниманието во студијата за моќност на операциите за ракување со материјали може да помогне да се изберат вистинските спецификации за батерии за нивната флота и примена. Модерните литиумски батерии се овозможени Wi-Fi и можат да им обезбедат на менаџерите на возниот парк веродостојни податоци за состојбата на полнење, температурата, протокот на енергија, времето на полнење и празнење, периодите на мирување, итн. Литиумските батерии JB BATTERY нудат целосно приспособено решение за многу апликации за да се обезбеди максимална искористеност на опремата.

Безбедност и одржливост

Преработувачката индустрија ги следи еко трендовите со остатокот од светот. Многу корпорации воведуваат мерливи цели за одржливост, вклучително и намалување на нивниот јаглероден отпечаток, употреба на почисти и побезбедни процеси и опрема и транспарентно управување и отстранување на отпадот.

Ли-јонските батерии се нетоксичен, безбеден и чист извор на енергија, без ризици од киселински испарувања или излевање поврзани со прегреани оловно-киселински батерии или човечка грешка при нивното секојдневно одржување. Работата со една батерија и продолжениот животен век на литиумската батерија значат помалку отпад. Севкупно, за истата работа ќе се потроши 30% помалку електрична енергија, а тоа се претвора во помала јаглеродна трага.

Придобивки од префрлување на Li-ion батерии во операциите за ракување со материјали за производствена компанија:
Минимално време на застој, намалени оперативни трошоци
Подобрено оперативно планирање благодарение на флексибилното полнење
Конфигурација на опрема „Точно право“ заснована на врвни способности за податоци
Подготвеност за автоматизација - совршено одговара за AGV и AMR
Безбедна, чиста технологија која ги задоволува врвните хигиенски стандарди

JB БАТЕРИЈА

JB BATTERY е еден од водечките решенија за складирање енергија и даватели на услуги во светот. Посебно нудиме широк асортиман на батерии од литиум железо фосфат (LiFePO4) за електричен виљушкар, Автоматизирани водени возила (AGV), мобилни роботи за автоматско водич (AGM), автономни мобилни роботи (AMR). Секоја батерија специјално дизајнирана да дава висок циклус на траење и одлични перформанси на широка работна температура. Нашите LiFePO4 батерии за вилушкар може да ги водат вашите машини со висока ефикасност.

en English
X