Случај во ОК: Изменете користен вилушкар


Еден од клиентите на JB BATTERY во ОК, тие купуваат користени вилушкари. Поправка на овие користени вилушкари, погрижете се да работат. Измена на одредена функција за високата ефикасност на машините. Надградба на батеријата на користените вилушкари, генерално користете литиум-јонска батерија наместо оловно-киселинска батерија, за да можат да бидат помоќни со литиумската батерија со високи перформанси. После тоа, нашиот клиент може да ги продаде овие модифицирани вилушкари по многу добра цена.

Купувањето користен вилушкар во ОК има многу предности: тие се поприфатливи, купувачите знаат дека можат да се справат со обемот на работа и прилично брзо е да се изгради флота за ракување со материјали со користени лифтови. сепак, со користени вилушкари, изборот на конструкција е поограничен, а тоа значи дека купувачите на користени вилушкари може да ја изгубат флексибилноста во вашите операции. Значи, мојот клиент нуди приклучоци за виљушкар и модовите можат да ги направат користените лифтови поразновидни.

Што да знаете за користените модови и приклучоци за вилушкар
Ајде да погледнеме некои од најчестите прашања што ги имаат менаџерите на возниот парк за модификациите и приклучоците на користени вилушкари.

Придобивките од менувањето на користен вилушкар
Најчестата употреба на модовите на виљушкар е да се направи флотата повеќе разноврсна. Треба да подигнете ролери, буриња, батерија или нешто друго освен стандардни палети? Стегач за бала или валјак може да биде потребата од мод за да се заврши работата. Други вообичаени модови може да вклучуваат екстензии на вилушка, вага и столбови за тепих.

Дали некои модови на виљушкар се опасни или нелегални?
Ова е некако незгодно прашање бидејќи речиси секоја модификација на виљушкар треба да се процени на индивидуално ниво. Општо земено, може да биде опасно, спротивно на регулативите и генерално непрепорачливо да се изврши каква било промена на виљушкар што драстично би го променила неговиот капацитет, наменетата употреба или рамнотежа.

Се разбира, секое прицврстување ќе ја промени општата употреба на виљушкарот. Додавањето додаток додава тежина, што ќе го намали неговиот капацитет. Поголемите приклучоци, како столбот за тепих, можат многу да влијаат на капацитетот. Ако столбот е прилично долг, тој дополнително ќе го прошири центарот за оптоварување.

Општо земено, секој мод не треба да се обидува да го попречува или менува механизмот за кревање на виљушкарот. Тоа понекогаш може да биде тешко да се процени, па затоа ќе сакате овластен експерт да ги инсталира вашите прилози или модификации. На пример, додавањето дополнителна точка за подигање на камионот со дупчење дупки и прицврстување на завртките за око на вилушките би ја променило неговата намена и е многу непрепорачливо.

Што е со обуката на операторот за користен вилушкар со модови?
Важно е да се запамети дека со кој било виљушкар или уред за ракување со материјали, без разлика дали е користен или нов, додатокот или модот го претвора виљушкарот во сосема поинаква машина. Тоа значи дека секој оператор ќе треба да помине обука на виљушкар со нова модификација или додаток. На крајот на краиштата, нема потреба да ги менувате вашите користени вилушкари ако не можат безбедно да се возат.

измени
За повеќето операции во ОК, модификациите и приклучоците треба да се ракуваат од овластени техничари. Ако сте го купиле користениот виљушкар од дилер, почесто отколку не, тој може да изврши модификации или да ги додаде вашите омилени додатоци. Како и мојот клиент, исто така може да ја изврши работата што треба да ја извршите на користен виљушкар што сте го купиле во минатото, во зависност од модификацијата или прицврстувањето што сакате да се изврши на камионот.

JB BATTERY може да понуди соодветни батерии за вилушкар за менување на користените вилушкари.
JB BATTERY со високи перформанси LiFePO4 литиум-јонската батерија за вилушкар е погодна за многу популарни брендови на вилушкари и може ефективно да инсталира модификации или додатоци кои ги прават вашите вилушкари поефикасни. JB BATTERY нуди и приспособена услуга за батерии за виљушкар: различна големина, различна форма, различен напон, различен капацитет. Тоа ќе ги направи модификациите на виљушкар посовршени.

en English
X