Случај во Јужна Африка: JB BATTERY Forklift BATTERY Агенција


JB BATTERY доставува приспособени пакувања со батерии со литиум железо фосфат (LiFePO4) до добавувачот на вилушкари со врвен крај, агент во Јужна Африка, единствен дистрибутер на добро познати вилушкари во Јужна Африка. Пакетите батерии се собрани во фабриката Alrode на JB BATTERY и се испорачуваат во Јужна Африка за да се инсталираат како специфично барање на клиентите.

Агентот продава нови и користени вилушкари на својата широка база на клиенти низ Јужна Африка, со 170 модели за да им даде на своите клиенти максимална флексибилност во исполнувањето на сите нивни барања за ракување со материјали. Тука спаѓаат опциите со дизел, електричен и ТНГ-бензин.

Со литиум-јонските батерии кои сега се вклучени во мешавината, зголемувањето на навлегувањето на електричните вилушкари кои се прифатливи за животната средина е значително. Овој извор на енергија сега ги нуди сите придобивки од електричните вилушкари, без ниту еден од историските проблеми поврзани со батериите со оловна киселина. Затоа значи рентабилен, чист и ефикасен вилушкар кој ќе ги замени вилушкари со внатрешно согорување тешки за јаглерод.

„Ова е главен клиент за нас, особено затоа што Mitsubishi Forklift Trucks е водечки светски OEM“, коментира JB BATTERY sales GM. Пакетите батерии LiFePO4 се енергетски ефикасни, компактни и долготрајни. Карактеристиките вклучуваат брзо време на полнење, нула одржување и продолжен животен век за неспоредливи перформанси и доверливост.

Агентот рече дека: „Работиме заедно со JB BATTERY во последните десет месеци. Како ново партнерство, развивме добар однос со JB BATTERY заснован на солиден производ, поткрепен со одлични нивоа на услуги и комуникација меѓу нашите компании“.

„Купевме 450 плус батерии од JB BATTERY и добивме многу позитивни повратни информации од нашите клиенти, без никакви проблеми со производот до денес. Спарувањето на литиум-јонските батерии со нашиот електричен опсег го гледаме како клучна понуда за нашите клиенти, при што индустријата за ракување со материјали се движи кон почисти и поекономични решенија“.

JB BATTERY е производител на батерии за складирање енергија. Нејзиниот главен фокус е обезбедување на складирање енергија во форма на батериски пакети LiFePO4 за виљушкари во апликации за ракување со материјали, како дополнение на индустриска опрема што работи на батерии, како што е опремата за чистење и сродните полначи за батерии.

Компанијата има ексклузивен договор за дистрибуција со производителот со најголем обем на тешки LiFePO4 Li-ion батерии на глобално ниво. Овие се движат од мали единици од 25,6 V 135 Ah, до поголеми единици од 80 V 700 Ah. Нејзините целосно алуминиумски обвивки, вметнати во резервоари од благ челик за тешка издржливост за дополнителна издржливост и робусност. Тие исто така може да се прилагодат за специфични барања на клиентите.

Секој пакет е испорачан со интегриран систем за следење на батеријата (BMS) кој безбедно управува со полнењето и празнењето за максимален животен век. Достапни се и целосни батериски модули и резервни делови, вклучувајќи приклучоци и компоненти за BMS. Опционалниот интегриран телематски систем овозможува далечинско следење и наоѓање грешки, што е критично во суровите работни услови кои се наоѓаат во повеќето операции на виљушкар. JB BATTERY нуди невидена петгодишна гаранција од 12 000 часа на своите батерии.

Примената на технологијата LiFePO4 во вилушкари претставува најнов напредок во движечката моќ во овој сектор. Пакетите на батерии LiFePO4 не само што се поекономични и без одржување, туку се и еколошки. „Управувањето со синџирот на снабдување никогаш не било поефикасно и попродуктивно благодарение на ваквите случувања“.

en English
X