R&D & Производство на батерии за вилушкари


JB BATTERY е специјализиран за инженерство и производство на напредни литиум-јонски батериски системи за вилушкари за напојување за ракување со материјали. Литиум-јонската батерија на JB BATTERY е производител со седиште во Кина со седиште во Гуангдонг.

JB BATTERY произведува напредни литиум-јонски енергетски системи кои се енергетски поефикасни, еколошки и побезбедна алтернатива на батериите со оловна киселина. JB BATTERY се гордее што им служи на индустријата за ракување со материјали и соседните пазари за камиони со вилушкари, воздушна работна платформа (AWP), автоматизирани водени возила (AGV), автономни мобилни роботи (AMR) и мобилни роботи за автоматско водич (AGM).

Со пристап фокусиран на клиентите, се стремиме да обезбедиме супериорна корисничка поддршка за да ја олесниме транзицијата кон нова технологија.

Оддел за истражување и развој

UL безбедносна лабораторија за електрично тестирање

Тест машина за перформанси на високи и ниски температури

Тест за изведба на примерок од батеријата на виљушкар

Инструмент Опрема за тестирање сол и магла

Опрема за истражување и развој

Тест на перформанси за ограничување на батеријата на виљушкар

Работилница

Роботска опрема

Фабрика без прашина

Ниска толеранција

Автоматизирана линија

Систем за визуелна проверка

Сложување пакување

en English
X