Батерија за електричен виљушкар 80V 840Ah, спецификација за Still MX-X, приспособена батерија за вилушкар, Висока безбедносна 80V литиумска батерија, управувана за брзо полнење на вилушкар, вградена во BMS

· Електрична батерија за вилушкар
· 80 волти литиум-јонска батерија
· Номинален капацитет: 840Ah
· Циклусен век: >3000 (при 10C празнење, 100% DoD)
· Материјал на куќиштето: челик за комерцијален степен
· Брзо полнење
· Без одржување/Без наводнување
· Режим за комуникација со возилото: CAN
· Тип на клетка / Хемија: Литиум – LiFePO4

СПЕЦИФИКАЦИИ НА ПРОИЗВОДОТ


СПЕЦИФИКАЦИИ НА БАТЕРИЈАТА ЗА ВИЛУШАРК

· Номинален капацитет: 840Ah
· Напон на отворено коло: 83.2V
· Само-празнење: <3% месечно
· Циклусен век: >3000 (при 10C празнење, 100% DoD)
· EqPb (еднакво на батерија со оловна киселина): 1008Ah
· Напон: 80V

МАШИНСКИ СПЕЦИФИКАЦИИ

· Димензии (ДxШxВ): Прилагодување
· Тежина: 1863 кг / 4107 фунти
· Материјал на случајот: Комерцијален челик
· Заштита од навлегување: IP65
· Тип на клетка / Хемија: Дијамант - LiFePO4
· Групен режим: 28С5П

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА НАПЛАНЕЊЕ И ПРАЗНЕЊЕ

· Начин на наплата: CC CV
· Напон на полнење: 30V - 100V
· Максимална струја на континуирано полнење: 400A
· Струја на континуирано празнење: 600A
· Непрекинато струја на празнење: 40A
· Импулсна струја на празнење: 136A (54C) (1 сек.)
· Опсег на работен напон: 62.5-91.25V

ТЕМПЕРАТУРНИ СПЕЦИФИКАЦИИ

· Температура на полнење: 0 ° C до 50 ° C / 32 ° F до 131 ° F
· Температура на празнење: -20 ° C до 55 ° C / -4 ° F до 131 ° F
· Температура на складирање: 0°C до 40°C / -4°F до 113°F

СПЕЦИФИКАЦИИ ЗА СОГЛАСНОСТ

· Сертификати: CE, UN 38.3, UL, IEC, CB, ISO9001
· Класификација на испорака: ООН 3480

МЕТОД НА КОМУНИКАЦИЈА

· Режим на комуникација со возилото: CAN
· Прикажи метод на комуникација: RS485


 

JB BATTERY, како еден од врвните фабрички производители на батерии за виљушкар, снабдувач на батерии за машини за ракување со материјали. Развивме батерии со литиум железо фосфат (LiFePO4). Нудиме литиум-јонски батерии со високи перформанси за електричен виљушкар, Воздушна платформа за подигнување (ALP), Автоматизирани возила со водич (AGV), автономни мобилни роботи (AMR) и мобилни роботи за автоматско водич (AGM).

Како професионални добавувачи на батерии за виљушкар, на клиентите им обезбедуваме решенија за батерии за литиумски виљушкар. JB BATTERY LiFePO4 батериите имаат карактеристики на висока енергетска густина, долг животен век, високи безбедносни перформанси, конзистентност на производот и можат да се прилагодат на широк опсег на средини.

Нашата батерија за вилушкар усвојува интелигентен систем за управување што може целосно да го контролира системот, да постигне автоматско балансирање на излезот на батеријата и да го продолжи животниот век на батеријата. Интелигентниот дизајн на колото за управување со топлинска енергија целосно го штити сигурното работење на високи и ниски температури. Со карактеристиките на без одржување, нулта емисија, долг животен век, силна моќност, батериите обезбедуваат опремата да работи стабилно на долг рок.

Со развојот на интернет економијата, товарната индустрија брзо се развива. Покрај глобалниот зелен раст, зачувувањето на енергијата и намалувањето на емисиите се значајни сили во иднината. Време е да го надградиме нашиот вилушкар за гас и вилушкар со оловна батерија. Разбираме дека вкупните трошоци и доверливоста на виљушкарот се двата најважни фактори. Производителот на литиум-јонски батерии за вилушкар JB BATTERY има богато искуство во дизајнот и производството на батерии за вилушкар lifepo4. Можеме да ги исполниме сите видови барања на клиентите, како што се следење на статусот на батеријата, комуникација, противтежа на батериите, за да ја завршиме беспрекорната замена на старите батерии или директното надоградување на електрификацијата. Можеме да ги решиме горенаведените две проблеми и другите специфични барања на нашите клиенти во исто време.

Ако сакате да ги надградите вашите енергетски вилушкари со оловна киселина или ако сте производител на вилушкари, како доверлив снабдувач, ве молиме контактирајте со нас, ние ќе ги понудиме најдобрите литиум-јонски батерии за вашите вилушкари. Ќе можеме да донесеме трајна поддршка за вашиот развој на кариерата.

Како специјалист за литиумски батерии, JB BATTERY има сеопфатно портфолио на производи, вклучувајќи:
12 волти литиум-јонска батерија,
24 волти литиум-јонска батерија,
36 волти литиум-јонска батерија,
48 волти литиум-јонска батерија,
60 волти литиум-јонска батерија,
72 волти литиум-јонска батерија,
80 волти литиум-јонска батерија,
96 волти литиум-јонска батерија,
120 волти литиум-јонска батерија,
за вилушкари, напојување ALP, AGV, AMR, AGM.

Во JB BATTERY, ние нудиме приспособени услуги за батерии за фоклифт за вашите фоклифтови. Можете да го прилагодите напонот, капацитетот, материјалот на куќиштето, големината на куќиштето, обликот на куќиштето, начинот на полнење, бојата на куќиштето, дисплејот, типот на ќелијата на батеријата, водоотпорната заштита.