Предност на JB BATTERY


Висока енергетска густина

Пакетите со батерии LiFePo4 што се наоѓаат во нашите виљушкари имаат двојно поголема густина на енергија од оловно-киселинската батерија која има исти димензии. Напојувањето на напонот е исто така стабилно во текот на енергетското празнење. И двете од овие доведуваат до подолго време на траење за крајниот корисник.

На батериите LiFePO4 на JB BATTERY им требаат 2 часа за целосно полнење во споредба со полнењето на камион со оловна батерија 8-10 часа и дозволувајќи му да се олади уште 8-10 часа. Технологијата LiFePO4, исто така, им овозможува на камионите да работат во околини со три смени благодарение на можностното полнење. Ова му овозможува на крајниот корисник постојано да работи со виљушкарите во три смени ако ја полни батеријата за време на нивните паузи. Единствениот начин на кој камионот со оловна киселина може да работи во три смени е да има три батерии и да ги исфрли меѓу смените.

Ефикасност

Табела за споредба на времињата на полнење

Табела за споредба на наплата на можности

Бесплатно одржување

Батериските пакувања LiFePO4 не бараат рачно одржување како што бараат батериските пакети со оловна киселина. На пример, литиум-јонските батерии не треба да се наводнуваат или да се вршат проверки на нивото на киселина. Поради ова, нашите литиум-јонски батерии практично не бараат одржување.

Системот за управување со батерии што го користи JB BATTERY со батериите LiFePO4 е дизајниран за постојано да ги следи LiFePO4 ќелиите и другите витални компоненти. Нуди заштита од преполнување/претерано празнење, следење на дефекти, проценки за здравјето на батеријата, откривање струја/напон на батеријата и функција за ниска цена/ниска потрошувачка на енергија. Сите овие карактеристики се поставени за да ги направат батериите LiFePO4, кои се наоѓаат во виљушкарите, најсигурната понудена опција за напојување.

Battery-Management-icon-300x225

Систем за управување со батерии

10-годишна гаранција-икона

Гаранција/долг животен циклус

Пакетите литиум-јонски батерии што се наоѓаат во опремата за ракување со материјали на JB BATTERY се дизајнирани да траат долго време. Поради ова, JB BATTERY нуди гаранција до 10 години или 20,000 часа за нашите батерии со литиум железо фосфат (LiPO4). Пакетите батерии ќе задржат најмалку 80% преостанат капацитет преку 4,000 полни полнења. Како што се гледа во кривата на кадата подолу, литиум-јонските батерии дизајнирани од JB BATTERY се значително помалку подложни на дефекти во споредба со просечниот износ на дефекти што ги има литиум-јонската батерија во текот на својот животен циклус.

Табела за споредба на наплата на можности

Благодарение на електричен грејач, опремата за ракување со материјали LiFePO4 може да работи при ладни апликации. Кога се споредуваат со камион со погон на олово, батериите во литиум-јонските батерии се загреваат до 32 степени F во една третина од времето што ќе му биде потребно на камионот со погон на оловна киселина. Ова и овозможува на опремата за ракување со материјали напојувана со LiFePO4 да одржува високо ниво на перформанси на температури под нулата.

Cold-Storage-dr

Апликација за студена област

recycle-logo-300x291

Корисно за животната средина

Батериите LiFePO4 не испуштаат штетни емисии во животната средина, користат киселина и имаат двапати подолг работен век во споредба со вилушкари со погон на оловна киселина. Тие се исто така значително поефикасни при полнење и празнење и се целосно рециклирани. Поради ова, батериите LiFePO4 се исклучително корисни за животната средина.

Безбедност на батеријата LiFePO4

Батеријата LiFePO4 е исклучително безбедна, благодарение на дизајнот, хемијата на батеријата и тестирањето на JB BATTERY. Пакетите со батерии се дизајнирани да не испуштаат штетни гасови, да работат без употреба на киселина и да го спречат оптоварувањето на операторот со тоа што нема потреба да ги менува батериите како што тоа го прави операторот со традиционалните вилушкари со оловна киселина. Благодарение на интелигентниот систем за управување со батерии, батеријата постојано се следи за да се осигури дека виљушкарот е безбеден за работа.

Хемија на литиум железо фосфат

Пакетите батерии беа дизајнирани да користат литиум железо фосфат (LiFePO4) хемија. Докажано е дека оваа хемија е и најбезбедната и енергетски најефикасна хемија која моментално се наоѓа во технологијата на литиум-јони. Хемијата е исто така стабилна и нема да реагира со околината ако куќиштето треба да се пробие. Хемијата на литиум железо фосфат обезбедува побезбедна работна средина.

Вкупни трошоци за сопственост (TCO)

Иако влезната цена е висока, производната линија LiFePO4 од JB BATTERY ја надоместува со намалување на трошоците за околу 55% ​​во споредба со оловно-киселинската батерија. Ова значи дека вкупните трошоци за сопственост се значително помали отколку што би биле со вилушкар со оловна киселина. Тоа е помалку благодарение на вилушкарите LiFePO4 пониски оперативни трошоци, ефикасност и подолго време помеѓу сервисирањето.

Табели за споредба на вкупните трошоци на сопственост

en English
X