Зошто да изберете LiFePO4 батерија за вашиот вилушкар?


Литиумските батерии побрзо се полнат и можат да ви заштедат пари со тоа што не мора да се потпрете на наводнување, чистење и изедначување што го бараат другите типови батерии за виљушкар. Исто така, добивате подолги и постојани перформанси во споредба со другите батерии. Литиум-јонските батерии содржат во просек три пати повеќе енергија од стандардните батерии, обезбедуваат постојан напон и не ја забавуваат вашата машина додека се испразнуваат.

Тие се побезбедни за користење за вашиот персонал и подобра опција за животната средина, имаат животен циклус до 4 пати подолг и се до 30% поефикасни енергетски, тие се побезбедни и позелени бидејќи не испуштаат гас CO2, а постои нема ризик од излевање на киселина.

На оловно-киселинските батерии им требаат 8 часа за полнење и уште 8 часа за да се изладат, додека литиум-јонската батерија може целосно да се наполни за само еден час, што поефикасно ја користи можноста за полнење за време на паузите, што резултира со идеален избор за операции на смени.

КАКО МОЖАТ ЛИТИУМ-ЈОНСКИТЕ БАТЕРИИ ДА ПРИДОНЕСОТ ЗА ЕФИКАСНО РАБОТА НА МАГАЦИН?

Ќе заштедите пари што би ги потрошиле на енергија за полнење батерии

Помалку време и труд се вклучени од работниците кои менуваат оловно-киселински батерии

Помалку време и труд потрошени за одржување и наводнување на оловно-киселински батерии

Намалено трошење енергија (оловно-киселинската батерија вообичаено користи до 50% од својата енергија преку топлина, додека литиумската батерија користи само до 15%)

Литиум-јонските батерии масовно помогнаа во експлозијата на продажбата во индустријата за лична електроника, но го немаа истото влијание врз индустриската опрема, но се менуваат бидејќи повеќе бизниси ја користат оваа технологија, така што замената со литиум-јонски батерии сега може да биде инвестиција во иднината.

ОЛОВНА КИСЕЛИНА VS. ЛИТИУМ-ЈОНСКА БАТЕРИЈА ЗА ВИЛУЛАРК – КОЈА Е ПОДОБРА?

Оловните батерии доаѓаат во куќиште со смеса од електролит, вода и сулфурна киселина и навистина изгледаат како секоја стандардна батерија за автомобил. Овие батерии генерираат хемиски реакции помеѓу оловните плочи и сулфурната киселина и бараат одржување и полнење вода. Овој тип на батерија е рафиниран со текот на годините, но континуираното одржување може да биде недостаток. Литиум-јонската технологија беше воведена на потрошувачките пазари во 1991 година. Литиум-јонските батерии може да се најдат во повеќето наши преносливи уреди, како паметни телефони, таблети и камери. Тие исто така ги напојуваат електричните автомобили, како Тесла.

Општо земено, главен фактор во изборот на батерии е цената. Оловните киселински батерии за вилушкар се поевтини од литиум-јонските, но поради нивната издржливост и практичност, со опцијата литиум-јонски, ќе заштедите пари на долг рок, па тие се сигурна инвестиција?

Повисока ГУСТИНА НА МОЌНОСТ

СВЕТЛИНА НА ТЕЖИНА

Поради поголемата густина на енергија и моќност, литиумските батерии JB BATTERY се со мала тежина и мали по големина. Ова, пак, ги прави литиумските батерии поприфатливи за животната средина од оловните батерии, бидејќи има помалку суровини потребни за да се создаде ист капацитет за складирање енергија.

ДОЛГО IFИВОТНО

Пониски трошоци

Батериите со литиум железо фосфат (LiFePO4) работат десет пати подолго од оловната киселина, што резултира со помалку трошоци за киловат-час. На пример, батериите JB BATTERY LiFePO4 може да достигнат 5000 циклуси или повеќе. Оловните батерии испорачуваат само до 500 циклуси, бидејќи повисоките нивоа на празнење го намалуваат нивниот животен век.

Повисока ДЛАБОЧИНА НА ИСПОРЕДУВАЊЕ

JB BATTERY LiFePO4 батериите имаат поголема длабочина на празнење од оловните батерии: 100% наспроти 50%. Ова резултира со поголем употреблив капацитет.

LOW САМОПОСТАВУВАЊЕ

JB BATTERY Батериите LiFePO4 имаат многу мала стапка на самопразнење. Во споредба со оловната киселина, ова е 10 пати помало. Ова значи дека батеријата не се испразнува доколку го чувате вашето возило подолго време. Супер Б литиум железо фосфат батерии се подготвени да одат на уште едно патување кога сте!

Брз ПОПОЛНУВАЕ

JB BATTERY LiFePO4 батериите може да се полнат многу побрзо од традиционалните оловни батерии. Со високите струи на полнење и празнење, нашите батерии можат целосно да се наполнат во рок од еден час.

en English
X