Литиумска батерија за вилушкар со тесен премин


Камионите со тесен премин сјаат во тесни простори
Камионите со тесен премин се совршено решение за употреба во секторот на средни и горни високи багажници. Тие поставуваат нови одредници во однос на флексибилноста, ергономијата и економичноста и обезбедуваат максимални перформанси во тесните патеки. Благодарение на нивното механичко и индуктивно жичано водење, камионите со тесен премин работат многу блиску до решетките, што овозможува големи брзини на патување и подигање, а истовремено го намалува оптоварувањето на операторот. Во зависност од околностите и барањата на вашиот магацин, можете исто така да ги подобрите вашите високи стакери со дополнителни модули за изведба за најголема флексибилност.

JB Battery е производител на литиум-јонски батериски пакет кој произведува 12 волти, 24 волти, 36 волти, 48 волти, 60 волти, 72 волти, 80 волти 200 Ах 300 Ах 400 Ах 500 Ах lifepo4 литиум-јонски вилушкарски пакети со батерии со долготрајно работење. и сигурни перформанси.

JB BATTERY LiFePO4 вилушкар батеријата е совршена за вилушкар со тесен пат
Една од најважните придобивки од изборот на литиум на JB BATTERY е драматичното зголемување на густината на енергијата во однос на сегашните решенија за оловно-киселински батерии. JB BATTERY користи литиум-железо-фосфат (LiFePO4) кој има специфична енергија од ~ 110 ват-часови по килограм, во споредба со оловните киселини ~ 40 ват-часови по килограм. Што значи тоа? JB BATTERY батериите може да бидат ~ 1/3 од тежината за слични рејтинзи на ампер-часови.

Брзина и ефикасност
JB BATTERY литиумските батерии се брзи. Тие можат брзо да се полнат целосно и можат да се справат со ултра-брзо полнење до 1C (целосно полнење за 1 час). Оловната киселина може брзо да се полни само до 80% по што струјата на полнење драстично опаѓа. Дополнително, литиумските батерии JB BATTERY одржуваат одлични перформанси при стапки на празнење високи до 3C континуирано (целосно празнење за 1/3 на час) или пулсирано 5C. Во споредба со оловото-киселината се забележува драматично намалување на напонот и намалување на капацитетот. Всушност, профилот на празнење на литиумската батерија JB BATTERY покажува како напонот и моќноста остануваат речиси константни во текот на неговото празнење, за разлика од оловната киселина. Ова значи дека дури и кога батеријата се троши, перформансите остануваат високи.

Батеријата се полни кога сакате
Батериите JB BATTERY не покажуваат „мемориски ефект“ поврзан со можност за полнење, затоа празнете ја и наполнете ја батеријата во која било точка без последици. Кај оловната киселина, неисполнувањето целосно доведува до сулфација што ги оштетува батериите. Ова се случува и кога се складира оловна киселина додека не е целосно наполнета. Со JB Battery литиум-јонски, складирајте ја батеријата на која било состојба на полнење, освен речиси нула. Конечно, литиумот JB BATTERY е ~95% енергетски ефикасен, во споредба со ~80% ефикасност за оловно-киселински батерии. Батериите JB BATTERY работат подобро кога се полнат за време на паузите во денот. Работењето на литиум-јонските батерии JB BATTERY со користење на „полнење можности“ всушност може да го зголеми животниот век на циклусот и да ја намали големината на батеријата потребна за работа, заштедувајќи ви пари. Така, литиум-јонската батерија JB BATTERY е најдобриот избор за вашиот вилушкар со тесен премин.

en English
X