LiFePO4 - вилушкарска батерија LifePo4 со високи перформанси


LIFEPO4 ТЕХНОЛОГИЈА НА БАТЕРИИ ЗА ЕЛЕКТРИЧНИ ВИЛУЧАРИ

Сега е можна доверлива енергија во сите работни средини и во секое време.

JB BATTERY е револуционерен напредок во решенијата за енергија од литиум-јони. Инспириран од најновите автомобилски стандарди, иновативниот дизајн на JB BATTERY се одликува со вградени полначи и конектор за полнење од автомобилска класа кои гарантираат трајни перформанси.

Во комбинација со нашиот пристап за оптимизација на возниот парк заснован на облак, уникатната инфраструктура за полнење, енергетска експертиза, континуирана услуга-поддржана од флексибилен модел на потрошувачка, нашите решенија гарантираат мир на умот и работно време.

 

СИГУРНА ТЕХНОЛОГИЈА НА БАТЕРИИ ЗА БАТЕРИИ ЗА ВИЛУЛАРСКИ LIFEPO4

Конзистентна моќност и оптимални перформанси во најсложените апликации.

Батериите LiFePO4 на JB BATTERY се дизајнирани да ги надживеат камионите што ги напојуваат. Универзалното јадро се одликува со литиумско пакување за полнење гориво кое обезбедува стабилна енергија и оптимални перформанси за најсложените апликации.

Решението JB BATTERY се состои од универзално јадро на батерија што е поврзано со заменлива противтежа. Неговиот уникатен дизајн гарантира дека решението ги исполнува сите барања за тежина и големина на виљушкарот, обезбедувајќи флексибилност во работењето. Исто така, ја отвора вратата за замена на батерии како што еволуира флотата на камиони.

Нашите решенија се дизајнирани да работат во најтешките услови на продавницата. Благодарение на вградените полначи, пиштолите за полнење од автомобилска класа и оптимизираниот енергетски пат од мрежа до камион, 87% од моќта се пренесува на виљушкарот за да ги извршува своите задачи. Ова се претвора во пониски сметки за електрична енергија и намалена јаглеродна динамика.

Имајќи го предвид целокупниот век на траење на производот, капацитетот за замена и рециклирање на литиум, хемијата на батериите што обезбедува висока вредност за рециклирање и ефикасноста од мрежа до камион, решението JB BATTERY ја претставува најдобрата можна комбинација во однос на одржливоста.

 

УНИВЕРЗАЛНА ИНФРАСТРУКТУРА ЗА ПОЛНЕЊЕ ЗА БАТЕРИИ ЗА ВИЛОФЕРСКИ LIFEPO

Дозволете им на операторите на вашата флота да полнат каде било, безбедно.
Максимизирајте го времето на работа на вашата флота со JB BATTERY универзалната инфраструктура за полнење. Вградениот полнач, кој е вграден во батеријата, гарантира дека една станица за полнење може да ги напојува сите LiFePO4 батерии на JB BATTERY; 24V, 36V, 48V, 60V, 72V, 80V и вашите приспособени модели.

Цврсти, економични и компактни, станиците за полнење JB BATTERY се дизајнирани да го добијат брзото полнење што ви е потребно за да го намалите времето на застој на вашата флота и да ја максимизирате продуктивноста, притоа користејќи најмала количина на отпечаток на подот на продавницата. Неговиот робустен и компактен дизајн обезбедува беспрекорна интеграција на вашиот фабрички под и флексибилност да се развива со вашата фабрика.

Нашите инженери ја носат технологијата за ултра брзо полнење на EV во вашата флота на виљушкар со вградените полначи за батерии, така што ќе извлечете повеќе од вашата батерија во секоја работна смена. Неговите ергономски станици за полнење и конектори за автомобилска класа придонесуваат за високоефективниот енергетски пат на JB BATTERY од мрежа до камион, обезбедувајќи безбедност на операторот и драстично го намалува предвременото абење на конекторот.

Замислете дали сесиите за полнење би можеле да се случат каде било во магацинот. Што ако тие би можеле да бидат едноставни и беспрекорни, без оглед на нивото на искуство на корисникот или знаењето за батеријата. Погледнете колку е навистина едноставно и флексибилно ракувањето со JB BATTERY.

ПЛАТФОРМА ЗА ПОДАТОЦИ ОБЛАК ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ЕНЕРГИЈАТА НА БАТЕРИЈАТА LIFEPO вилушкар

Минимизирајте ги ризиците, оптимизирајте ја распределбата на камионите и подобрете ги работните шеми со податоци во реално време.
Кога станува збор за вашиот камионски возен парк, не останувајте во темнина. JB BATTERY е поврзан и со облакот ги пренесува податоците за флотата во реално време.

Нашиот сопствен систем за управување со батерии е центар за команда и контрола на батеријата JB BATTERY LiFePO4. Ја следи здравствената состојба на LIB за да ги оптимизира перформансите, го максимизира времето на работа и обезбедува безбедно работење за индустриски еколошки услови. Во комбинација со нашата архитектура базирана на облак, таа обезбедува отворен канал за повратни информации и механизам за постојано подобрување.

JB BATTERY обезбедува оперативни податоци кои даваат паметен увид од нашите експерти за енергија, како што се оперативни извештаи и анализа на трендови, проценка на потрошувачката на енергија.

 

ПАМЕТЕН СИСТЕМ ЗА УПРАВУВАЊЕ СО ТЕРМИНА ЗА LIFEPO4 БАТЕРИИ ЗА ВИЛУШАРК

Батерија со високи перформанси во какви било еколошки услови.
Без разлика дали се користат за напојување на преносни електронски уреди, медицинска опрема или електрични возила, перформансите и животниот век на литиум-јонските батерии може значително да се одразат поради температурните варијации. Без активен систем за термичко управување за регулирање на температурата на ќелиите на батеријата, екстремната топлина или студените температури може да ја спречат батеријата да ја испорача целосната моќност, па дури и да доведат до предвремено абење, а со тоа да го намалат животниот век на батеријата.

Бидејќи идеалните услови за работа се ретки во работните средини за ракување со материјали, литиум-јонските батерии на JB BATTERY имаат интегриран систем за управување со топлинска енергија за одржување на батеријата во идеалниот опсег на работна температура. Комерцијалниот систем за управување со батерии на JB BATTERY обезбедува оптимално функционирање на системот на високи и ниски температури за зголемена доверливост на енергијата и долговечност на опремата.

JB Battery China произведува литиум-јонска батерија со високи перформанси po4 за електричен eorklift, AGV вилушкар, допре камион и MHE, Има поголема ефикасност и поголема брзина на полнење во споредба со традиционалната технологија за преплавена оловна киселина или запечатени оловни батерии

en English
X