Апликација за батерија LiFePO4 за различни видови вилушкари

Постојана моќност

Литиумските батерии за виљушкар обезбедуваат конзистентна енергија и напон на батеријата за време на целосното полнење, додека полнењето на батериите со оловна киселина обезбедува опаѓање на стапките на напојување како што се троши менувањето.

Побрзо полнење

Литиумските батерии за вилушкар обезбедуваат значително поголеми брзини на полнење и не бараат ладење на полнење. Ова помага да се оптимизира дневната продуктивност, па дури и да се намали бројот на вилушкари потребни за да се постигнат целите.

Намалете го времето на прекин

Литиумската батерија за вилушкар може да трае два до четири пати подолго од традиционалната оловна киселинска батерија. Со можноста за полнење или можност за полнење на литиумска батерија, ќе ја елиминирате потребата од менување на батериите, што ќе го намали времето на застој.

Помалку потребни батерии

Литиумските батерии за виљушкар можат да останат во опрема подолго, каде што една батерија може да го заземе местото на три оловно-киселински батерии. Ова помага да се елиминираат трошоците и просторот за складирање потребни за дополнителни оловно-киселински батерии.

Одржување бесплатно

Литиумските батерии практично не се одржуваат и не бараат наводнување, изедначување и чистење потребни за одржување на оловните батерии.

на Различни класи на вилушкари

Виљушкарот постои веќе еден век, но денес го има во секое магацинско работење низ светот. Постојат седум класи на вилушкари, и секој оператор на виљушкар мора да биде сертифициран да ја користи секоја класа на камиони со која ќе управува. Класификацијата зависи од фактори како што се апликациите, опциите за напојување и карактеристиките на виљушкарот.


Електрична батерија за вилушкар

Главни типови батерии за напојување на нивните електрични вилушкари: литиум-јонски батерии и батерии со оловна киселина.

Батерија за вилушкар со 3 тркала

JB BATTERY Вилушкарски батерии со високи перформанси LiFePO4 со длабок циклус, компатибилни со сите вилушкари со 3 тркала.


Батерија за вилушкар Combilift

Литиумските батерии JB BATTERY имаат целосна комуникациска интеграција со целата линија на електрични лифтови Combilift.

Тешка батерија за вилушкар

JB BATTERY LiFePO4 литиум-јонска батерија за тешки вилушкари TOYOTA, YALE-HYSTER, LINDE, TAYLOR, KALMAR, LIFT-FORCE И RANIERO.


Батерија за вилушкар со тесен премин

Работењето на литиум-јонските батерии JB BATTERY со користење на „полнење можности“ всушност може да го зголеми животниот век на циклусот и да ја намали големината на батеријата потребна за работа, заштедувајќи ви пари.

Батерија за воки Сложувач

JB BATTERY литиумскиот положувач се полни побрзо, трае подолго и тежи помалку од класичните камиони со палети со оловно-киселинска батерија.


Батерија со дигалки за палети за воки

Замена на LiFePO4 без одржување / резервна батерија со литиум-јонска технологија, за поголема флексибилност и долго време на користење, брза и лесна замена на батеријата, наместо оловна киселина.

Воздушна работна платформа AWP литиумска батерија

Воздушна работна платформа на батеријата

Батериите LiFePO4 (литиум железо фосфат) стануваат сè попопуларни за платформите за работа во воздух.


Производителите на батерии за литиум-јонски вилушкар од 24 волти

Батерија за автоматизирани водени возила (AGV).

JB BATTERY Литиум-јонските батерии нудат бројни предности. Имаат поголема ефикасност, многу поголема енергетска густина и подолг животен циклус.

AGV производители на батерии за автоматизирани водени возила

AMR и AGM батерија

Наменски изградени батерии од 12V, 24V, 36V и 48V со систем за управување со батерии со висока струја и електромагнетни пречки и функционалност на LYNK Port за интеграција на системи со контролери, полначи и порти за комуникација.


Прилагодена батерија за виљушкар

Можете да го прилагодите напонот, капацитетот, материјалот на куќиштето, големината на куќиштето, обликот на куќиштето, начинот на полнење, бојата на куќиштето, дисплејот, типот на ќелијата на батеријата, водоотпорната заштита.


en English
X