Батерија за автоматизирани водени возила (AGV).


Производителите на батерии за литиум-јонски вилушкар од 24 волти

Што е автоматизирано водено возило?
Автоматизирани водени возила (AGVs) се, едноставно кажано, возила без возач што се користат за движење на материјал. Тие можат многу да личат на традиционалните вилушкари, иако можеби немаат пилотска кабина. Во зависност од апликацијата, тие можат да земат и помалку традиционални форми. AGV со низок профил може да изгледаат како индустриски роботи и да го движат материјалот со кревање на полиците одоздола.

Придобивките од AGV
Во истражувањето на водечките компании во индустријата за ракување со материјали, „привлекувањето и задржувањето на квалификувана работна сила“ беше наведено од 48% од испитаниците како нивна водечка грижа. AGV помагаат да се реши овој проблем со замена на операторите. Сепак, повеќе од тоа, AGV се поефикасни од нивните човечки колеги. И додека нивниот прв трошок може да биде значителен, тие никогаш не очекуваат плата за прекувремена работа или годишен одмор, никогаш не се јавуваат болни или одат на одмор и нема да заминат да работат кај конкурент кој е повисоко платен.

AGV, исто така, ги минимизираат штетите на производите, машините и инфраструктурата. Тие се опремени со избегнување судир за да не удираат во ѕидови, столбови или друга инфраструктура. Во исто време, тие можат да се програмираат да ракуваат со различни производи нежно колку што е потребно, намалувајќи ги штетите.

Управување со батерии
Батериите на AGV може да се полнат на повеќе начини.

Може да се постават заливи до кои паркира AGV. Потрошената батерија се отстранува и нова се инсталира автоматски. Или, AGV може да се стави во режим на мирување и да се наполни додека е паркиран.

Покомплицирани системи ќе имаат можности за AGV да се полни за време на кратки периоди на застој во неговиот работен циклус. Помалку комплицираните системи бараат од лицето рачно да ја извади батеријата и да ја замени или да приклучи кабел за полнење.

Батерии со литиум железо фосфат за AGV, AMR и мобилни роботи
Батериите за индустриски камиони, мобилни роботи и автономни возила имаат многу посебни барања во однос на перформансите, животниот век и циклусите на полнење, па затоа висококвалитетните литиум-јонски батерии се важни за да се избегнат непотребните трошоци. Знаењето за правилно полнење на батериите е исто така важно за да се обезбеди безбедност и да се одржи функционалноста на батериите за индустриски камиони.

Производител на батерии за литиум-јонски вилушкар од 36 волти
Производител на батерии за литиум-јонски вилушкар од 36 волти

JB BATTERY Литиум-јонските батерии нудат бројни предности. Имаат поголема ефикасност, многу поголема енергетска густина и подолг животен циклус. Тие се исто така многу помалку за одржување од оловните батерии.

Технологијата на литиумски батерии JB BATTERY за автоматизирани возила со водени возила (AGV), покрај многу подолгото време на работа, животниот век и побрзото време на полнење, ефикасноста на полнењето далеку ја надминува и повеќе не треба да се плашите од целосно испразнување на батериите. . На среден рок, ваквите батерии за автоматизирано водени возила се поевтини за разлика од класичните оловно-киселински батерии (SLAB).

JB Battery China е производител на батерии за автоматизирани водени возила (agv), снабдува со капацитет на батерии agv 12v 24v 48v 40ah 50ah 60ah 70ah 80ah 100ah 120ah 150ah 200ah 300ah литиум-јонски батерии за индустриски системи за полнење литиумски батерии, amr батерија, AGM батерија и така натаму

en English
X